Hoe bedenk je Zomer Op Zaterdag

In 2005 studeerde ik af aan de Academie voor Kunst en Vormgeving Den Bosch / St Joost. Direct wilde ik een eigen ontwerpbureau beginnen met Patricia Derks. Een steengoede illustrator waar ik nog altijd een groot respect voor heb.

Een bedrijfsnaam

Nu moesten we uiteraard een bedrijfsnaam verzinnen en we hadden samen de wens dat het iets was wat je op je briefpapier kon zetten om dit papier een extra dimensie te geven. P.s. is natuurlijk leuk. En dan de P. groot omdat Patricia groot is en s. klein omdat ikzelf niet groot ben.. Beetje simpel.

ZOZ

Z.O.Z. zou ook leuk zijn maar dan moest het wel wat betekenen. En dat bleek lastig. Z.O.Z. is al een bedrijfsnaam van een ontwerpstudio en waar stonden deze letters dan voor.

Zin in Zomer Op Zaterdag

Op een dag stuurde ik Patricia een mailtje met als onderwerp: Zin in Zomer op Zaterdag! Gewoon omdat ik zin in de zon had. Het was zomer maar op dat moment leek het wel herfst. Niet zo erg wanneer je werken moet maar voor de Zaterdag deed ik een wens om het zonnetje te laten schijnen. En zo is Zomer Op Zaterdag geboren.

Wie wilt dat nou niet?

Ik geloof dat er maar weinig mensen zijn die geen zin in zomer hebben op een vrije dag. Mensen zijn vrolijker met het zonnetje hoog in de lucht. En eerlijk gezegd ben ik, Suzanne echt wel heel veel vrolijk. Ik heb er lang over gedacht en hoe meer ik er over nadenk; "Ik ben Zomer Op Zaterdag!"

Helaas is Patricia een andere richting op gegaan maar wie weet hoe de toekomst eruit ziet ;)

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square