Ja, wij hossen met carnaval

Bloggen, dat schiet er toch altijd wel bij in. En waar moeten we het dan over hebben.

Dat wat er speelt. Dat wat nu Hot is of juist Not.

Ik durf het landelijk bijna niet niet te zeggen maar waar wij mee bezig zijn is; Carnaval.

Afgelopen week kwam er een oud collega eens bijkletsen. Wat blijkt, ik was gewoon een campagne aan het voeren voor carnaval.

De metworst kwam natuurlijk voorbij en daar kan ik stralend over vertellen. Maar zelfs de zaterdagavond bleek een mooi onderwerp te zijn.

Vervolgens heb ik diezelfde avond geprobeerd een kaartje te regelen voor de bonte avond. Dat lijkt op een besloten feestje omdat het ieder jaar uitverkocht is. Je komt op een gastenlijst te staan en luistert naar tonpraters. Een soort cabaret voor de echte carnavalsvierders want je verstaat niet zo maar alles. Een mooie start op de vrijdagavond.

Ja het is waar, bijna iedereen wordt met carnaval dronken. Je praat met mensen waar je anders nooit mee praat en volgende week waarschijnlijk ook niet meer. Maar dat is niet erg. Vaak herinner je het gesprek ook pas 5 minuten later dan dat je die persoon in de ogen gekeken hebt.

Dat is niet stom en onaardig. Het is gewoon zoals het is. ‘Mensen gaan vreemd met de carnaval’ hoor ik vaak. Ze doen vreemd, of vreemder. Dat is alles. Sommige mensen gaan wel vaker los op een stapavond. Alleen zijn er dan minder getuigen denk ik.

Hossen is inderdaad stom. Dat vind ik ook maar het is wel gezellig om je soms van je beste kant te laten zien en gewoon met de meute mee te lopen. En dan weer zo snel mogelijk de toilet in duiken.

Een verkleedpartij voor de grote mens waarbij je lekker los kan gaan met schmink, pruiken en kostuums. Hoe meer, hoe beter. Je mag dingen zeggen omdat die toch niet herhaald kunnen worden. De muziek stond te hard of het is vergeten voor de ochtend komt.

Lekker dom dansen, lachen en lallen. Dat wil iedereen toch wel. En meteen weer eens alle vrienden in een paar dagen zien. Super leuk!

En na deze dagen: gewoon weer kei hard werken. We kunnen er weer een jaartje tegenaan.

Have fun Boxmeer!

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square